Gaja Point
Gaja
Gaja Point

Historie Gaja

Tradici absolutní dokonalosti a nekompromisní kvality vtiskl vinařství Gaja zakladatelův potomek Angelo svým vínem Barbaresco, které se stalo nejen jeho vlajkovou lodí, ale i číslem jedna Itálie.

Jeho nejlepší vína nesou jména po vinohradech ze kterých pocházejí například Sori Tildin, Costa Russi, Sori San Lorenzo a Darmagi. Je velmi složité na tato vína získat alokaci vzhledem k malé produkci, která mnohonásobně převyšuje poptávku.

Mimo tradičně pěstovaných odrůd jako jsou Nebbiolo a Barbera vysadil Gaja v roce 1982 také Cabernet Sauvignon, Merlot a Cabernet Franc, který používá pro výrobu úžasného „Darmagi“. Za pozornost stojí také skvělé chardonnay Gaia & Rey, které je právem považováno za nejlepší Chardonnay v Itálii s archivačním potenciálem dvou dekád.

Barbaresco Gaja je srdcem portfolia a je dokladem historického závazku rodiny Gaja hrdě stát mezi nejlepšími apelacemi světa. Velký zlom a skvělé rozhodnutí nastalo roce 1961, kdy přestal Gaja nakupovat hrozny od jiných pěstitelů, aby zajistil maximální kvalitu hroznů pro svá vína. Gaja Barbaresco se vyrábí z těch nejlepších hroznů pěstovaných ve 14 vinicích v okolí obce Barbaresco.

Vinařství Gaja však již dávno není jen Piemonte a Barbaresco. Gaja dnes vyrábí i skvělá Brunella di Montalcino a Bolgheri. Ve vedení rodinného vinařství se však čím dál více objevuje půvabná Angelova dcera Gaia.

Gaja. Energická mladá dáma, která zděděnou vášeň pro víno ani na minutu nezapře, dnes šíří slávu rodinného vinařství v mnoha zemích světa.

Produkty

Ca´marcanda - Itálie, Toskánsko, Bolgheri

  • Wistamare
  • Promise
  • Magari
  • Ca'Marcanda